A felfázás elsősorban a nőket érinti

A felfázás veszélyes

A felfázás veszélyes

A rendszeres szűrővizsgálatokról mindenki tudja, hogy megérik a rájuk fordított időt, hiszen az évről évre megismételt ellenőrzések a hosszú távú egészségmegőrzést jelentik, de csak erre érdemes odafigyelni.


Egy felfázás is okozhat menstruációs zavarokat, de nem lehet benne biztos, hogy csupán ez áll a kellemetlen tünetek hátterében.


Ha huzamosabb ideje kínozzák kényelmetlen panaszok, akkor nem érdemes a házi praktikákkal csökkenteni azokat, célszerű inkább fel keresni egy nőgyógyász szakorvost.

A nőgyógyászati vizsgálatok segítségével fájdalommentesen derítheti fel az okokat, majd kezelhetik a panaszokat. Súlyos betegségek tüneteit lehet összekeverni, ezért is érdemes egyébként megfelelő időben orvoshoz fordulni. Elsősorban a nőket érinti a felfázás. Ha huzamosabb ideig tartózkodunk huzatos helyen úgy, hogy a derekunk szabadon van, vagy csak egy vékony ruhadarab fedi, de akkor is, ha hideg vizes úszómedencében időzünk, majd a nedves fürdőruhát is magunkon hagyjuk, miután kijöttünk a vízből.

A felfázásra hajlamosaknak érdemes arra is figyelni, hogy mezítláb lehetőleg ne mászkáljanak, ne üldögéljenek hideg kövön, stb. Ha valaki fiatal korban nem figyel oda erre, akkor annak a későbbiek során számolnia kell a gyakori felfázás következményeivel.

You may also like...