A gumiabroncsokat átlagosan 4 évente cserélik le a tulajok!

Akciósgumi blog

Akciósgumi blog

A gumik cseréje elkerülhetetlen, de vajon tényleg elég ezt négyévente megejteni, ahogy a köztudatban él? Az Akciósgumi blog szakértői szerint ez csak egy nagy átlag, amit rengeteg minden befolyásol, így ez az időtartam lehet akár hosszabb vagy rövidebb is.

Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű abroncsokról van szó és általában milyen körülmények között használják. A városi közlekedés, a folyamatos gyorsulás, fékezés sokkal megterhelőbb, mint az autópályákon való autózás. Olyan gumikat, amelyek döntő többségben autópályán gurultak, valóban elegendő lehet négy évenként cserélni, de városi használat mellett, akár két évvel is lecsökkenhet ez az idő.

Ugyanakkor az Akciósgumi blog cikkében leírtak alapján az is fontos tényező, hogy milyen gyakran van igénybe véve a jármű, hiszen egy olyan járgány esetében, ami csak ritka alkalmakkor kerül ki a garázsból, nem fognak a gumik sem olyan hamar tönkremenni, mint egy családi autónak, ami mindennapos eszköze az oviba, iskolába, munkába való rohanásnak.

You may also like...