A légzsák hiba gyors helyrehozása

Légzsák hiba

Légzsák hiba

A személygépkocsik vezetése még akkor is balesetveszélyes lehet, amikor az ember az összes szabályt betartja, hiszen nemcsak egyedül vész részt a közlekedésben, forgalomban.

A nagyobb balesetkor a légzsák hiba életveszélyes sérüléseket is okozhat, ezért ha a kocsi tulajdonosa úgy látja az autóban található érzékelőn, hogy az nem működik rendesen, mindenképp szerelőhöz kell fordulni. Ezen eszközt illetően fennállhat még egy érdekes probléma.

Az sem nevezhető előnyösnek, ha a kisebb koccanáskor, ami beindítja a védelmi mechanizmust, ott is kinyílik a légzsák, ahol nem is ül senki. Szerencsére ez roppant könnyen orvosolható az ülésfoglaltság érzékelő eszközzel, ami egy igazán korszerű és pontos berendezés.

Ennek legfontosabb előnye, hogy a szenzor az utas oldali ülésén elhelyezkedve segíti a légzsákrendszer működését, így az pontosan érzékeli, ül valaki az adott helyen vagy nem. Egyértelmű, hogy a biztonságot garantáló légzsák hiba kiiktatása mellett, ezen érzékelő beszerelése is kötelező lehet, a költséghatékonyság miatt.

You may also like...