A leptin csökkenés hatására éhesek leszünk

A leptin befolyásolja étkezési szokásainkat

A leptin befolyásolja étkezési szokásainkat

Létezik egy olyan hormon a szervezetünkben, amelyik képes arra, hogy jelezze számunkra mikor már eleget ettünk, vagy éppen éhesek vagyunk. Valamikor az 1994-es évben fedezték fel a leptin elnevezésű hormont. A termelődése a zsírszövetekben történik, így minél több zsírszövetünk van, annál több hormon is áll a rendelkezésünkre.

Amikor aztán a kevés étel bevitelnek köszönhetően, szervezetünk elkezdi bontani a zsírszöveteket, akkor lecsökken a hormon mennyisége is, ami aztán jelzi az agyunknak, hogy éppen ideje volna már kicsit falatozzunk, hogy visszaraktározzuk azt a leptin mennyiséget, amit elfogyasztottunk.

Értelemszerűen bármikor léphetnek fel problémák és ilyenkor csak azt vesszük észre, hogy valami októl fogva, nem vagyunk éhesek vagy éppen ellenkezőleg, túl sokat eszünk. Az ilyen problémákat legkönnyebben úgy tudjuk megfelelően korrigálni, hogy felállítunk magunknak egy olyan étrendet, amihez mindig tartjuk magunkat. Így bármennyire is megzavarodik a leptin termelődése a szervezetünkben, mi tudni fogjuk, hogy eleget ettünk és nem visszük túlzásba.

You may also like...