A sportos cross kerékpár beszerzése

A cross kerékpár számos változata

A cross kerékpár számos változata

Biciklik tekintetében is léteznek fiatalos, sportos típusok, amelyek rendkívül népszerűek és a nehezebb terepeken is megállják a helyüket. A cross kerékpár megjelenése fiatalos, kiváló megoldás mindazoknak, akik kedvelik a biciklis túrákat, vagyis a trekkinget. A cross kerékpár a klasszikus túratípus sportosabb változata, így egyre többen döntenek, hogy beszereznek egy ilyet. Számos előnye van, érdemes ezekkel közelebbről is megismerni. Már kinézet szempontjából is vonzó, megfogó egy cross kerékpár, hiszen ez egy könnyed, légies járgány, aminek teljesen csupasz a felülete. Minden olyan részlet lekerült róla, amire nincs feltétlenül szükség a működéséhez.

 

Például nem találhatunk rajta csomagtartót, sárvédőt, vagy éppen kitámasztót. Fontos, hogy ezeket nem szerelik rá a szakemberek, hiszen ezáltal meg lehet spórolni jó néhány kg-ot, ami hihetetlenül fontos az ilyen típusú biciklik esetében. A túrák nehezek, minden plusz súly csak nehezebbé teszi ezt. Természetesen ezek közül bármelyik kiegészítőt fel lehet szerelni utólag is, amennyiben szükség van rá, úgyhogy nem kell amiatt aggódni például, hogy nem lesz hová tenni a csomagot mindazoknak, akik egy csomagtartós cross biciklire vágynak. Ezek hihetetlenül lendületes és gyors járgányok, amiben leginkább a 28-as kerekek vannak a segítségére. A legtöbb esetben a teleszkóppal felszerelt váz alumíniumból készül.

 

A váltókat tekintve szükség van a változatosságra, hiszen a cross kerékpárokkal általában nagyobb lejtőket és emelkedőket kell folyamatosan legyőzni. Emiatt ez a rendszer minimum 18 sebességes, amire szükség is van ilyen körülmények között. Fontos azt is kiemelni a cross kerékpárokkal kapcsolatban, hogy a sportosság ellenére ezek nem kényelmetlenek, így akár hosszabb távon is lehet számítani a járgányra. Ezek mellett pluszlehetőségek is vannak, hogy a cross kerékpár komfortosabb legyen, azonban kijelenthető, hogy ezek igénybe vétele nélkül sem okoz problémát egy ilyen bicikli még hosszú távon sem. Tudjon meg többet róla, esetleg szerezzen be egyet!

You may also like...