A szív és érrendszeri betegségek kialakulásának egyik fő oka a nem megfelelő mikro keringés

Mikro keringés

Nagyon sok embernél jelentkezhet ez a probléma, amit időben orvosolni kell. A szív és érrendszeri panaszok a mikro keringés helytelen folyamata miatt alakulhatnak ki leginkább. A pici erekben áramló vér 70-74 százalékát alkotja a vérkeringésnek.

Nagyon fontos, hogy ez a mennyiség mindig megfelelő legyen, hiszen akkor a szervezet jól fog működni. Ha a mikro keringés lelassul, azaz nem képes a feladatát megfelelően teljesíteni, akkor a szervezet hamarabb kaphatja el a különféle fertőzéseket, az immunrendszer is legyengülhet, illetve a fizikai erőnlét is csökkenhet.

A vér áramlását a testben sok tényező befolyásolhatja, ide sorolható például az egészségtelen életmód, az életkor, valamint még a környezeti hatások is. Ezekből kifolyólag alakulhat ki a stressz és a mozgásszegény életmód. Az érrendszeri panaszok egyébként legtöbbször a cukorbetegeket érintik.

Vannak olyanok is, akiknél a szív problémák már fiatal korban alakulnak ki, vagy ezzel a kellemetlenséggel születtek. Oda kell figyelni, hiszen, ha nem kezelik időben a problémát, akkor súlyos szövődményei is lehetnek. A rutin vizsgálatokat nem szabad elhanyagolni.

Legalább évente egy-két alkalommal fel kell keresni egy szakorvost. A vizsgálatok során vért vesznek, amiből meg tudják állapítani, hogy a mikro keringés megfelelően működik vagy sem. Ha esetleg a mért érték alacsonyabb a normálnál, akkor különféle kezelést írnak ki. Ez lehet gyógyszeres, vagy érterápiás kúra egyaránt.

Az érrendszeri betegségeket, ha teheti, előzze meg! Ez leginkább azzal lehetséges, ha az életmódján változtat és oda figyel arra, hogy mit, mikor eszik. A mikro keringés által a tápanyagok eljutnak a sejtekbe, így annak megfelelő működésére érdemes figyelmet fordítani.

Ha zavar alakul ki, akkor krónikus gyulladás, tápanyaghiány, valamint elsavasodás léphet fel. Számos negatív dologgal kell szembenéznie, ha nem fordul időben orvoshoz. Manapság rengeteg eszköz létezik, amely segít abban, hogy ezt a kellemetlenséget kezelje. Ez kifejezetten az érrendszeri panaszokra nyújt hatalmas segítséget.

You may also like...