Amikor büntető ügyvéd segítségére van szükség

Egy Önt vagy egyik hozzátartozóját érintő büntető eljárásnak nem alapfeltétele, hogy Ön vagy a hozzátartozója kövessen el bűncselekményt. Elég a gyanú, ami igen kedvezőtlen végkifejletet is jelenthet, ha a procedúra kezdetétől nincs jelen egy a büntetőeljárásokban tapasztalt büntető ügyvéd.

Ezért bármilyen bűncselekmény elkövetésével vádolják Önt vagy hozzátartozóját, felejtse el az önvédelmet, bízza szakemberre, hogy a vádlott érdekét és jogait az első pillanattól kezdve, már a bűnügyi szakaszban, majd később a bíróságon is képviselje!

A büntető ügyvéd ugyanis minden esetben a büntetőeljárás alanyának érdekét és jogát képviseli. Ehhez pedig minden létező és lehetséges törvényes védekezési módot, illetve védekezési eszközt felhasználhat. Tájékoztatnia kell az ügyfelét a jogairól, az ügy állásáról, sőt, még a védekezéshez felhasznált eszközökről is.

Kulcsfontosságú feladata, hogy a nyomozóhatóságot arra sarkallja, hogy beszerezze a védence büntetőjogi felelősségét enyhítő vagy egyenesen a felmentését jelentő bizonyítékokat. Továbbá semmi sem zárja ki, hogy maga a büntető ügyvéd is begyűjtsön ilyen bizonyítékokat. Ezeket azonban csak törvényes kereteken belül teheti meg és tárhatja a bíróság elé.

You may also like...