Az esküvő és az ékszerek: mit szabad felvenni és mit nem?

Esküvő és az ékszerek

Esküvő és az ékszerek

Az esküvőkhöz rengeteg hiedelem és szokás kapcsolódik. Köztudott dolog például, hogy vendégként egy esküvőn nem illik fehér ruhában megjelenni. De mi a helyzet az ékszerekkel? Minden esküvő közismert ékszere a karikagyűrű. Ez manapság akár extravagáns is lehet, nem feltétlenül kell aranyból lennie.

Vannak olyan párok is, akik fekete karikagyűrűt választanak maguknak. Egy hagyományos esküvőn ezen teljesen megbotránkozna a násznép. Akármilyen legyen is a jegygyűrű, a legnagyobb figyelmet érdemlő ékszer mégis a menyasszony nyakát és fülét díszítő darab lesz.

Jó tanács a leendő menyasszonyoknak, hogy figyeljenek ilyenkor is a diszkrécióra, akármennyire is elfogja a hév a ruhapróbákon őket. Egy diszkrét fülbevaló és nyaklánc nem lehet rossz választás egy egyszerű vagy egy túldíszített ruha mellé sem. Az egyszerű nyakvonalú és enyhén díszített ruhát ugyan feldobhatja egy látványos ékszer, ám az óvatosság mindig jól jöhet. Az ékszeregyüttes igazi megkoronázása lehet egy gyönyörű tiara vagy egy csillogó hajdísz is.

You may also like...