Emiatt kiválók a zománcozott öntöttvas edények

Zománcozott öntöttvas edények

Egyre többet hallani a zománcozott, fém edényszettekről, amelyek sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a mai napig megszokottnak, hagyományosnak mondható teflon eszközök.

A zománcozott öntöttvas edények speciális jellegét az adja, hogy ezeket az üvegre emlékeztető zománcréteggel vonják be. Ennek pedig érződik is az eredménye, hiszen a zománcozott acél és öntöttvas edény felületéhez kevésbé fognak tapadni az élelmiszerek, mint például az ezzel nem rendelkező fajtáknál. A zománcozott öntöttvas edények teljes mértékben helyettesíteni tudják a teflon bevonattal bíró lábasokat és fazekakat. Ennek köszönhetően pedig nem kell többet tartani az állítólagos káros hatásoktól, amik árthatnak az egészségnek.

A pozitívumokat tekintve, azt sem szabad elfelejteni, hogy a zománcozott öntöttvas edények jóval biztonságosabbak, mint az alumíniumból készültek. Ez azért jelenthető ki, mert ezek nem reagálnak a savas élelmiszerekkel, amelyek a mérgező hatás mellett befolyásolhatják a húsok és zöldségek ízét, zamatát is.

You may also like...