Ezért szorul cserére a 3/8 flexibilis cső

A szerelők mindig elmondják a lakástulajdonosoknak a fürdőszoba modernizálása vagy bizonyos eszközök, berendezések cseréje után, hogy a flexibilis csövek nem annyira tartósak, mint mondjuk a víznyomó vezetékek. Ezért is fordulhat elő, hogy a 3/8 flexibilis cső két vagy három évente cserére szorul, míg a réz, acél vagy többrétegű műanyag fajták meg sem érzik, hogy használva vannak.

Persze egy idő után ezeket is szükséges cserélni, mert egy picit megrepednek vagy épp eldugulnak. Ha a 3/8 flexibilis cső kicserélésére kerül sor, akkor csakis a jó minőségű, tartós alapanyagból felépülő, nagyon hajlékony fajta jöhet szóba. Az ilyen típus jól bírja a gyűrődést. A 3/8 flexibilis cső cseréjével nem szabad várni, ha az acélszövettel megerősített vezetéken jól látszik, hogy a fémszálak kiállnak, esetleg a rozsda is felütötte a fejét.

Ha hirtelen a 3/8 flexibilis cső nagyon megreped vagy épp szétdurran, akkor nagy mennyiségű víz tud rajta a lakásba kerülni, gyakran épp akkor, amikor senki sincs otthon. Akkor is új csőre van szükség, ha annak a szavatossága lejárt, ami nagyjából öt évet jelent. A bekötést követően, mindig szükséges leellenőrizni, főleg a gázcsöveknél, hogy van-e valahol szivárgás.

Ehhez lehet használni szappanos vizet vagy épp gázszivárgás jelző habot. Rengeteg színvonalas termék megvehető a Nimbusz-Ang cégtől, ahol többek között beszerezhető a kiváló minőségű szívócső lábszeleppel. Ez legtöbbször a szívótömlő szett részét képezi, akárcsak a műanyag gégecső és a szivattyúoldali csatlakozó. A PVC szívócső lábszeleppel spirál alakú erősítéssel rendelkezik, és általában fekete színben kapható.

Ez nyugodtan alkalmazható a legkülönfélébb víz rendszerekhez és persze megannyi szivattyúhoz egyaránt. A szívócső lábszeleppel úgy lett megalkotva, hogy ne tudjon szívás közben megrepedni vagy épp behorpadni. Az eszközt főleg önfelszívó szivattyúknál, fúrt vagy ásott kutaknál alkalmazzák, ahol bizony nagy szükség van egy ilyen jellegű strapabíró kellékre. Válassza Ön is ezt a biztonság érdekében!

You may also like...