A greenbox háttér jelentősége a fotózásban

Greenbox háttér

A filmkészítésben már évtizedek óta alkalmazott technológia kezd átszivárogni a digitális fotózásba is. Ez nem más, mint a greenbox háttér alkalmazása. Segítségével percek alatt lehet bármilyen hátteret varázsolni a fényképekre. A filmkészítésben ezt a módszert már nagyon régóta alkalmazzák.

Tulajdonképpen a technológia egyidős a színes filmekkel. A lényeg, hogy a háttér egyszínű, árnyalatoktól mentes legyen. Így a képszerkesztő szoftverek segítségével könnyen ki lehet vágni az alanyt és át lehet helyezni a kívánt háttér elé.

A greenbox háttér azért csak most kezd beszivárogni a fotózásba, mert eddig nem volt rá akkora igény. Az eredeti hátteret ugyanis minden esetben el lehet távolítani a szoftverek segítségével, csak jóval több munkával.

A végeredmény sem lesz olyan tökéletes, mint a greenbox háttér alkalmazása esetén. Manapság azonban már a gyorsaság is számít, valamint megnőtt az igény a jobb minőségű fotók iránt is. A greenbox háttér technikának köszönhetően, akár 1-2 perc alatt ki lehet cserélni a hátteret a modellek mögött.

You may also like...