Hálózsákra mindig szükség van

Hálózsák

Hálózsák

Hogy pontosan milyen eszközökre lesz szükség egy túra során, az nagyon változó. Függ attól, hogy hová indulunk, meddig maradunk és melyik évszakban vágunk neki. Persze függ a túrázók felkészültségétől és egyéb igényeitől is.

Amire minden esetben szükség lesz a sátor mellett, az egy jó meleg hálózsák. Bár, ha a nyár legforróbb napjait választjuk a kirándulásra és egy síkvidéki túrát tervezünk, akkor nem olyan fontos, hogy nagyon meleg legyen a hálózsák.

Hiszen az ilyen helyeken az éjszakák is kellemes hőmérsékletűek és a sátor amúgy is tartja a hőt. Azonban a hegyvidéki kalandok során, nagy jelentősége lesz egy ilyen kiegészítőnek. A hegyekben hiába van nappal tikkasztó meleg, az éjszakák igen hűvösek tudnak lenni.

Sokan vannak, akik télen is szívesen nekivágnak a hegyeknek és eltöltenek ott egy-két éjszakát sátorban. Ilyenkor a jó minőségű hálózsák elengedhetetlen kellék. Ez akár -10 Celsius fokban is védelmet nyújt és melegen tartja a benne alvó embert. Egyes modellek még ennél extrémebb körülmények között is helytállnak.

You may also like...