A jó magyar pálinka titka

Magyar pálinka

Magyar pálinka

A jó minőségű kisüstik kortyolása közben, nemcsak a szesz maró íze érezhető, mint sok más alkoholos ital esetén, hanem a gyümölcsös jegyek is megnyilvánulhatnak. Ettől lesz igazán egyedi a magyar pálinka, hiszen minden nemzetnek megvan a saját itala, amire büszke, de igen ritka azon égetett szesz, amelyik olyan változatos íz-világgal rendelkezne, mint a kisüsti. Ez egyszerűen annak köszönhető, hogy a magyar pálinka minőségi alapanyagokból készül és egy jól kiforrott technológiával állítják elő.

Még ma is az évszádokkal ezelőtt használt eljárással főzik a gyümölcspárlatot. Persze folyamatosan csiszolgattak, javítottak a technológián, de igazán jelentős változás nem történt. Így lehetséges az, hogy az idők során nyert tapasztalatot rendkívül jól tudják most hasznosítani a pálinkafőző mesterek.

A magyar pálinka mindig jobb és jobb lesz. Az ipari mértékű előállítása során sem használnak 1000 literesnél nagyobb üstöket és ugyanúgy járnak el, mint a kisebb vidéki pálinkafőzőkben. A kétszeres lepárlás után az italt palackozzák vagy hordókban érlelik néhány hétig.

You may also like...