Körözés ismert elkövető ellen

Körözés

Körözés

A bűncselekményeknek gyakran ismeretlen elkövetői vannak, nagyon ritkán lehet a nyomozás első pár napjában tudni az elkövetőket. Azonban, amikor nyomra akadnak, az események pillanatok alatt felgyorsulnak. Az első dolog, ami megtörténik az a gyanúsított felkeresése.

Ha a gyanúsított tartózkodási helye ismeretlen, akkor elindul a körözés. A körözést a rendőrség végzi el és a siker érdekében adatgyűjtést végezhet. Mivel az esteknek a jelentős hányadában a bűncselekményt elkövető nem várja ölbe tett kézzel a rendőrséget és gyorsan felszívódik, a rendőrségnek nem szokott könnyű dolga lenni ezekben az esetekben.

A szabályzat szerint, a körözés alatt álló személyt elsősorban az utolsó lakcímén keresik. Ha a lakcímen nem találnak senkit, akkor a szomszédoktól és ismert családtagoktól érdeklődnek holléte felől. A körözés felől a hatóság köteles értesíteni a gyanúsítottat. Ezt az okmányt az utolsó ismert lakcímre kell kézbesíteni, ha ezt 10 napon belül senki nem veszi át, akkor a kiadó hatóság nyilvánosan ki kell függessze a saját hirdetőfelületén.

You may also like...