Melyik mosógép bírja a leghosszabb ideig a használatot?

Mosógép nagy igénybevételre

Mosógép nagy igénybevételre

A háziasszonyok rémálma, amikor valamelyik háztartási készülék elromlik, főképpen a mosógép, ami eláraszthatja az egész fürdőszobát, illetve a mosókonyhát. Amikor elromlik az egyik legfontosabb háztartási készülékünk és újat kell venni, nehéz a döntés, mivel nem szeretnének újabb elárasztást a lakásban.

Minél több ideig bírja, ha lehet örökké, de ez ugyebár nem garantált. Minden attól függ, hogy milyen gyakran használja, mennyi ruhát tesz bele, milyen a víz minősége, vízköves vagy tiszta. Az áramforrás és a víznyomás is befolyással van a mosógép élettartamára.

Ránézésre nem mondható meg egyikről sem, hogy hány évig fogja bírni. Vannak erősebb teljesítményű háztartási készülékek, amelyeket főképpen a mosodákban használnak, mivel ott naponta több száz darab ruhát mosnak. Igazán ott tudhatja meg, hogy mennyire hosszú élettartamú. Az a fajta mosógép, amit a mosoda használ, biztosan sokkal több ideig bírja a használatot.

Akinek nagy a családja, sok a gyerek vagy a szülőkkel együtt élnek, akkor ott bizonyára kell a nagyobb kapacitású mosodai teljesítmény. Vásárláskor mindig azt vegye figyelembe, hogy mekkora a ruha befogadása, milyen a fordulatszáma, a centrifuga teljesítménye, a víz- és áramfogyasztása, aztán hasonlítsa össze ahhoz a teljesítményhez, amire Önnek szüksége van.

Ha kicsi teljesítményűt választ, de sokat mos vele, akkor nem fogja bírni a strapát. Ennek az ellenkezője is igaz, ugyanis a nagyobb kapacitású háztartási gép, de ritkán van használva, az egyrészt energiapazarlás, másrészt a készüléknek akkor jó, ha használják, máskülönben berozsdásodik. Szóval egyértelműen nem lehet meghatározni, hogy melyik készülék bírja tovább a használatot.

Vegye számba a fent említett szempontokat és annak alapján vásároljon mosógépet a háztartásába. Elsőként azt tanácsoljuk, hogy menjen el egy mosodába és nézzen szét ott a márkák között, aztán döntsön a legjobb mellett! Ajánljuk figyelmébe az electriccafe.hu honlapján az önkiszolgáló mosodát, ahol megismerheti a mosógépek teljesítményét!

You may also like...