Mézes pálinka otthon is készíthető

Mézes pálinka

Mézes pálinka

Magyarországon a pálinka nemzeti italnak számít. Ezt az italt főleg étkezések előtt fogyasztják, mert étvágyfokozó hatása van. De sokan nem bírják elfogyasztani az erős, jellegzetes ízekkel bíró szeszes italt.

A kevésbé erős italok kedvelői számára, a mézes pálinka fogyasztása jelenthet megoldást. Ez egy igen különleges íz élményekkel szolgáló ital, aminek az elkészítése nem túl bonyolult, hiszen csak össze kell keverni a hozzávalókat és máris fogyasztható.

A pálinkában feloldanak némi mézet és hűvös helyen tárolják a fogyasztásig. Akár házilag is elkészíthető a mézes pálinka, de az italboltokban is meg lehet vásárolni. Ha otthon szeretnénk készíteni ilyen italt, akkor tulajdonképpen bármilyen pálinkafajtát használhatunk hozzá.

Az igazi ínyenceknek a Pannonhalmi Pálinkárium által készített almás-fahéjas almapálinkát is meg kell kóstolniuk! A mézes pálinka így veszít valamit az erejéből, viszont a különleges íz-világ kárpótol mindenkit. Az alma és a fahéj harmóniáját az aranyszínű akácméz teszi teljessé.

You may also like...