Mi a bajom a marketing ügynökségek világával?

Online marketing ügynökség

Igen, a marketing ügynökségek kezében van jelenleg az online kereskedelem és óriási segítséget nyújtanak azoknak, akik az internet révén szeretnének érvényesülni, de mégis van egy ellenérzésem velük szemben. Miért van ez? A kérdés megválaszolásához először is tisztáznám, hogy nem minden ilyen jellegű vállalkozással van gondom.

Egy kis méretű online ügynökség még mindig azt nyújtja, amit elvárnánk, vagyis ügyfélközpontúságot, szakértelmet, korrektséget és precizitást. Viszont azok a cégek, amelyek már annyira kiterjeszkedtek, hogy a nevük is elég ahhoz, hogy őket válasszák a kliensek, egyre többször okoznak csalódást. Mivel nagy a kereslet irántuk, megtehetik, hogy válogatnak a munkák között.

A kisebb feladatokat el sem vállalják, de ha igen, akkor sokkal kevesebb figyelmet fordítanak rá, mint a nagyobb szabású projektre. Ez mindaddig elfogadható, amíg nem megy a végeredmény kárára, de sajnos sokszor meglátszik, hogy mit tartottak fontosabb munkának és mit nem. Egy kis méretű online ügynökség ezt nem engedheti meg magának és nem is engedi meg.

Nekik fontos, hogy a kliensek elégedettek legyenek és azt kapják, amiért fizettek. Mindig úgy dolgoznak, hogy az ügyfél javát szolgálják, aki ha következőkor is ilyen szolgáltatást igényelne, akkor megint őket válassza. Egy nagyobb vállalatnak nem számít, hogy elveszít néhány apróbb megbízást, mert úgyis az óriásokra koncentrál. Azonban egy kis méretű online ügynökségnek minden megrendelő fontos és minden megrendelést szívüket-lelküket beletéve végeznek el.

A kérés teljesítésére több megoldást is kínálnak és elmondják, hogy melyiket, miért lenne előnyös választani, illetve mi lenne a hátránya, ha valamelyiket elhanyagolnák. Ha kell, segítenek nulláról újraépíteni a weboldalt, de akár egy B-verziót is elkészítenek, hogy a meglevő látogatók se vesszenek el és újakat is lehessen bevonzani. Természetesen egy ilyen online ügynökség a kuncsafttól is komolyságot és korrektséget kér, de ha ezek mindkét oldalról megvannak, akkor garantált lesz a siker.

You may also like...