Milyen az ideális folyóka?

Ideális folyóka

Sok helyen a vízelvezetés igen nagy gondot okoz, és az egyszerű, gyorsan kialakított árokban nem lehet megbízni. Ezért is lehet tanácsos a folyóka kialakítása, ami speciális felépítése és elemei által tökéletesen elvezeti a vizet, még akkor is, ha nagy mennyiségről van szó, ami meghaladja a szerkezet tudását.

Az egyik leginkább elterjedt folyóka a kerámiabetonos, fenékelem és levehető horganyzott hálós típus, amelyik 10 centiméter széles és 1 méter hosszú. Nyilván vannak ennél nagyobb darabok is, azonban a szakértők úgy vélik, hogy ezek bizonyulnak a leginkább hatásosnak, és azt is figyelembe kell venni, hogy nagyon kevés helyet foglalnak. A folyóka mellé érdemes lehet még beszerezni a horganyzott lemezből konfekcionált vég csatlakozó idomot, ami nem jelent mást, mint egy olyan eszközt, ami a 110-es PVC csőhöz csatlakoztatható.

Ez a kellék még inkább segít a vízelvezetésben. Vannak már olyan folyóka fajták, amelyeknél a csatlakoztatás nemcsak a végén oldható meg, hanem oldalt is. A csatlakozással még hatékonyabban szabadulhat meg az ember a felgyülemlett víztől.

You may also like...