Párásító készülékek otthoni használatra

Párásító készülékek

Otthonunk levegője lehet túl párás vagy éppen fordítva. A túlságosan párás levegőt párátlanítókkal, míg a száraz légteret párásító készülékek üzembe helyezésével egyenlíthetjük ki. Az alacsony páratartalmú lakásokban élők általában valamilyen légúti problémával küszködnek.

Gégegyulladásban, rekedtségben, akkut száraz köhögésben szenvedők számára párásítani kell a levegőt. Erre a célra a különböző párásító készülékek közül lehet válogatni, viszont akármelyik típusára is essen választás, a használati útmutatást maradéktalanul be kell tartani.

Amennyiben nem az előírtaknak megfelelő a készülék használata, akár gőzkabin hatást is előidézhetünk. Ez azt jelenti, hogy magas a páratartalom, túl meleg a levegő. A párásító készülékek üzembe helyezésével egyszerre, a szoba hőmérsékletét is a megfelelőre kell csökkenteni, mert veszélybe kerülhetnek az asztmások.

Szakemberek szerint, egy lakótér megfelelő páratartalma 55 %. Az ennél magasabb vagy alacsonyabb érték már káros hatással lehet a szervezetre. Amennyiben bizonytalan, hogy melyik párásító készülék mellett döntsön, kérje a profik tanácsát!

You may also like...