Split klíma a legtöbb irodaházban

Split klíma az irodákban

Split klíma az irodákban

Akik nagyobb cégeknél végeznek irodai munkákat, valószínűleg légkondicionált helyiségekben töltik a munkaidő nagy részét. Ezekben az irodákban legtöbbször split klíma található, ami miatt a levegő hőmérséklete sokkal elviselhetőbb lesz, még nyáron is.

A split klíma egy olyan berendezés, ami két részből áll, így könnyedén felismerhető. Az egyik rész a helyiségen kívül, a másik viszont belül helyezkedik el. A külső részben van a zajos kompresszor, ami arra szolgál, hogy a levegőt bejuttassa a benti részbe, ami aztán lehűti azt.

Mivel a benti rész csak a levegőt hűti, így az hangmentes és a zaj csak kint fog hallatszani. Ez sokkal kényelmesebbé és zavartalanabbá teszi a gép használatát, ami miatt a munka is jobban fog menni. A hőmérséklet a benti egységgel állítható, így egy kényelmes átlaghőmérsékletet lehet beállítani.

A split klíma felszereléséhez természetesen szakemberek szükségesek, viszont a használatát mindenki gyorsan meg tudja tanulni. A modernebb változatokban már távirányítóval lehet ezt megoldani, ami még egyszerűbbé teszi a használatát.

You may also like...