Szemvizsgálat 40 felett: ezekről érdemes tudnod

általános szemészeti szűrővizsgálat

Általános szemészeti szűrővizsgálat

A szűrővizsgálatok azért jók, mert ezek során fény derülhet olyan betegségekre, amelyek a kezdeti stádiumban vannak és még nem okoznak tipikus panaszt. Bizonyos időközönként szemvizsgálatra is ajánlott elmenni, bár ezt sokan hajlamosak sokáig halogatni. Már 40 éves kor felett is javasolt évente legalább egyszer elmenned egy általános szemészeti szűrővizsgálatra. 40 éves kor fölött évente javasolt a szemvizsgálat, azoknak pedig, akiknek a családjában előfordult zöldhályog, kortól függetlenül, minden évben ajánlott.

Erre a célra érdemes a Budai Szemészeti Központot választanod, mivel itt modern szemészeti műszerparkkal, átfogó, specializált szaktudással rendelkező szemész szakorvosok várják a pácienseket. Az általános szemészeti szűrővizsgálat során megvizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra, illetve bizonyos krónikus betegségek szemészeti szűrővizsgálata is megtörténik. Például a diabétesz, magas vérnyomás, szürke-, zöldhályog, makula degeneráció, keratoconus a kezdeti szakaszukban nem okoznak panaszt.

De attól még ronthatják az érintettek látását, ezért jó diagnosztizálni idejében, egy szűrővizsgálat alkalmával. A vizsgálat során sor kerülhet arra is, hogy a szemész szakorvos tájékoztatja a pácienst a fénytörési hibák műtéti korrigálásának lehetőségeiről. A szűrővizsgálat alkalmával elvégezhető az akut vagy tartósan meglévő szemészeti gyulladások diagnosztizálása, szemkörnyéki bőrelváltozásokkal kapcsolatos konzultáció, de lehetőséget kínál kisebb sérülések ellátására is. A budaiszemeszet.hu weblapon tájékozódhatsz arról is, hogy milyen műszeres méréseket végeznek az általános szemészeti szűrővizsgálat során.

A szakorvosi konzultáció és a műszeres mérések körülbelül másfél órát vesznek igénybe, de arra szintén számítanod kell, hogy egyes esetekben pupillatágításra van szükség a megfelelő eredményhez, ami után 2-3 óra hosszáig homályos lesz a látásod, a szemeid pedig fényérzékenyek. A weboldalról azt is megtudod, hogyan készülj a szemészeti vizsgálatra, mit kell magaddal vinned.

You may also like...