A tőzegáfonya jótékony hatásai

Tőzegáfonya kúra

A fekete áfonya mellett egyre nagyobb a kereslet a vörös áfonya iránt. Számos jótékony hatása ismert. Használják a szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, magas vérnyomás megelőzésére, és a sor itt nem ér véget. Leggyakrabban mégis a húgyúti fertőzések megelőzésére és kezelésére használják. A húgyuti fertőzések ellen tőzegáfonya kúra azért javasolt, mert lerövidítheti a fertőzés időtartamát, megszüntetheti a kellemetlen tüneteket, mint amilyen az égető, viszkető érzés.

Egészsége érdekében fogyasszon Ön is naponta néhány deci áfonyalevet, cukorral ízesítve, étkezés előtt vagy után harminc perccel. A köztudatban a tőzegáfonya és vörös áfonya között nincs különbség. Az a gyümölcs, amit frissen megtalál a piacokon, bevásárlóközpontokban, valójában egy harmadik áfonya faj, az úgynevezett amerikai tőzegáfonya.

Míg az előbbiek hazánkban igen ritkák és védettek, az amerikai tőzegáfonya elterjedtebb és termeszthető. Mindhárom faj nagyon egészséges, a különbség igazából elterjedésükben, méretükben és színükben nyilvánul meg.

You may also like...