Velencei látnivalók a Szent Márk tér közelében

Velencei látnivalók

Velencei látnivalók

Ha valakit a Velencei karnevál vonzott a lagúnák városába, azért még nem érdemes a látnivalókat sem kihagyni, hiszen egy nagyon különleges és egyedi helységről beszélünk. A Szent Márk tér, vagy olaszul Piazza San Marco a város központja, ami a karnevál mellett, velencei látnivalók színhelyéül is szolgál, így az eseményen való részvétellel együtt, városnézésre is van lehetőség.

Itt található a híres és közismert Szent Márk-székesegyház (Basilica di San Marco), a harangtorony(Campaneile) és a több mint 500 éves Óratorony is. A közelben helyezkednek el a velencei látnivalók építészeti különlegességei, a különböző építészeti stílusban épült paloták, amelyekből több mint száz van városszerte.

A Szent Már térhez közeli paloták közül, mindenképpen ki kell emelni a Pátriárka palotát és a tér folytatásában lévő Dózse-palotát, amelyeket még ha rövid időre is látogatunk el Velencébe, akkor is mindenképpen látni kell! A kihagyhatatlan velencei látnivalók sorába a Sóhajok hídja, a Rialto Híd, a Libreria és a Freri is méltán kaphat helyet.

You may also like...