VPS bérlés vagy üzemeltetés?

VPS bérlés

Mind a VPS bérlése, mind annak üzemeltetése mellett komoly érvek szólnak. A legtöbb kiszolgáló a BIX-ben elhelyezett, redundáns, korszerű ipari szabvány szerver, ennek köszönhetően a nem tervezett leállásokat a 99,99%-os rendelkezésre állás mellett éves szinten akár 0,01% alá tudják szorítani.

A folyamatos felügyelet, HW RAID BBU SAS alapú merevlemez tömbök, Intel Xeon processzorok, ECC memóriamodulok, redundáns hardwerek, a máshol is megtalálható légkondicionált környezet, valamint a 0-24h ügyfélszolgálat mind részei egy ilyen típusú, általános profillal rendelkező szolgáltató tárházának.

A VPS előnye közismert: a virtuális szerver segítségével lehetősége támad egy teljes értékű szerverszolgáltatáshoz jutnia, egyszeri beruházási költség nélkül, rövid időn belül, mindezt anélkül, hogy a szerver fenntartását meg kellene szerveznie.

Mindehhez egy megfelelő szolgáltató, mint amilyen a Doclernet VPS is, többféle operációs rendszer licenszet biztosít, aminek előnye, hogy nem kell a szoftvert magas költségért megvásárolnia, hanem alacsony költségből bérelheti, illetve míg pl. egy OEM Windows termék gyakorlatilag eldobható, ha tönkremegy a számítógép, addig a bérelt licensz továbbhordozható.

A bérlés, de a hoszting díja is többnyire attól függ, az ügyfél mit szeretne. A nagyobb erőforrásigény értelemszerűen magasabb költséggel is jár, ugyanakkor vásárolhatók olyan többletszolgáltatások is, amelyeket egy kisebb cégnek érdemes kiszerveznie, míg egy nagyvállalatnak saját emberei is lehetnek hozzá.  Erre természetesen még rájön az egyszeri beüzemelési ár és az egyéb többlet költségek.

Tehát rengeteg pénzt spórolhat pusztán a hasznos információk begyűjtésével, és azzal, hogy pontosan megtervezzük előre, a közeljövőben indokolni fogja-e valami, hogy áttérjünk a bérlésről a hosztolásra, vagy éppen fordítva.

You may also like...