10 Formabontó szendvicspanel építmény

egyedi szendvicspanel

Egyedi szendvicspanel

Nagyon sok korszerű építőanyag jelent meg az utóbbi években, amelyek rendkívül hasznosak különböző konstrukciók építésének során. Egyik ilyen anyag a szendvicspanel, a felhasználásának pedig számtalan előnye van, ezért rengetegen választják. Ha te is belevágnál egy egyedi szendvicspanel építménybe, arra készülj, hogy megfelelő eszközökre lesz szükséged.

Előregyártott szerkezetének, egyszerű beépíthetőségének és remek hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően, tökéletes építőelem lehet a szendvicspanel könnyű, középnehéz vagy nehézszerkezetes épületek kialakítására. Nagyszerűen használható továbbá hőszigetelésre, burkolásra, térelválasztásra, valamint belsőépítészeti megoldások kivitelezésére.

Ahogyan az elnevezése is utal erre, a szendvicspanel többrétegű, szendvicsszerkezetű, előre legyártott elem, ami töltetből és az azt mindkét oldalról határoló és borító, úgynevezett fegyverzetből áll.

A belső az elem hő- és zajszigetelő rétege, amire a gyártók többféle anyagot használnak. Ez lehet poliizacionurát (PIR), poliuretán (PUR) hab vagy kőzetgyapot (KGY). A kőzetgyapotnak sokkal jobb a hangszigetelő tulajdonsága, mint a többinek. Ezt a réteget fogja közre két, általában acélból készült lap.

Komoly épületek szendvicspanelből

Lássuk, hogy mire használják és milyen előnyei vannak a szendvicspanelnek! Könnyűszerkezetes épületekhez, ipari és mezőgazdasági létesítményekhez, de a ház körül található melléképületek kivitelezésére egyaránt optimális választás a szendvicspanel. Kiválóan használható csarnokok, hűtőházak, raktárak és egyéb élelmiszer-ipari egységek hőszigetelésére, mobilgarázs vagy kerítés építésére is.

Amint láthatod, a szendvicspanel felhasználási területe rendkívül széles, bármilyen építményt tervezel, érdemes megfontolnod ennek az alkalmazását. Ennek az elemnek az előnyei közé tartozik, hogy a felhasználásával csökken az építéshez szükséges idő, továbbá magas a funkcionalitása és esztétikája, alacsonyabbak az építési költségek.

Jellemzi még a szendvicspanel használatát a nagyfokú rugalmasság, az egyszerű bővíthetőség, a le- és felszerelhetőség abban az esetben, ha az adott épület használata megváltozik. Ha a hűtést, fűtést vagy a mesterséges megvilágítást tekintjük, akkor csökken az energiafogyasztás a szendvicspanelnek köszönhetően. Igazán tartós elemekről beszélünk, amiknek alacsony a karbantartási igénye.

A Pascal trapézlemez nevű cégtől érdemes megrendelned az építkezéshez, felújításhoz szükséges szendvicspaneleket, egyrészt azért, mert gyártótól vásárolsz minőségi anyagokat, másrészt pedig a kedvező anyagi feltételek miatt. A cégtől történő beszerzésnek az a pozitívuma is megvan, hogy a termékekre garanciát vállalnak, aminek időtartama alatt bármikor hajlandóak kicserélni egy adott terméket, ha annak minőségbéli problémája a gyártó hibájából keletkezett.

Különböző színben, vastagságban, profilban rendelhetsz szendvicspanelt, az árak pedig vastagság szerint változnak. A gyártó az ország egész területére vállalja a kiszállítást, rendkívül kedvező díjjal.

You may also like...