A csepegtető cső jó megoldás az öntözésre

a locsoláshoz kell a megfelelő cső

a locsoláshoz kell a megfelelő cső

A globális felmelegedés egy nagyon negatív hatása, hogy minden évben egyre nagyobb szárasságra kell számítanunk. A lehullott csapadékmennyiség nem feltétlenül csökken, de nem arányosan oszlik el, ezért inkább a hideg évszakban van több belőle, amikor nem tudjuk azt ideálisan kihasználni. Van azonban megoldás, de ehhez bizonyos csepegtető cső válik szükségessé.

A tél folyamán lehulló csapadékkal feltöltődött talaj remek ellátást nyújthat a számunkra. Mindössze az adott felszerelésre van szükség és egy alaposan átgondolt öntöző rendszerre. Ennek alapja, a bizonyos távolságonként kilyukasztott műanyag cső. Ezeket lefektetve a talajra majd letakarva egy fóliával elérhetjük, hogy a növények töve mindig nedves maradjon ezzel elősegítve az optimális növekedést.

Mindenképpen érdemes alaposan átgondolni, hogy pontosan milyen módon kerüljön elhelyezésre a cső, hogy az hatékonyan ellássa a feladatát. Sajnos általában minden évben fel kell szedni a betakarítást követően ezt a hálózatot, de a következő időszakban újra hasznosítani lehet.

You may also like...