A linképítés és a weboldal audit együtt hatnak igazán

Weboldal optimalizálása, linképítés segítségével

Weboldal optimalizálása, linképítés segítségével

A legtöbb weboldal tulajdonos tudja, hogy annak érdekében, hogy minél több nézettséggel rendelkezzen a keresőoldalakon, felülete az első találatok között kell szerepeljen. Ennek érdekében, kulcsfontosságú a weboldal optimalizálása, ami a linképítés segítségével megvalósítható.

A fontosabb kulcsszavak beírása esetén, a linképítés segít abban, hogy a weboldal a találati listák elején jelenjen meg, ezáltal lényegesen növelve a honlap látogatóinak számát. Természetesen ennek következtében, jelentősen növekedhet az eladási arány is, amennyiben a honlapnak ez a célja.

A vállalkozás ezáltal nemcsak nagyobb jövedelmezhetőséget érhet el, hanem ismertebbé válik a lehetséges ügyfelek körében is. Időt és energiát takaríthat meg azáltal, ha a keresőoptimalizálással kapcsolatos ügyeit, a linképítést rábízza egy hatékonysággal és profizmussal működő, erre szakosodott vállalkozásra. Mint weboldal tulajdonos nagyon hamar átlátja, hogy egy profi honlap nemcsak a nézettséget, hanem a hírnevet is emelheti az ügyfelek körében.

Biztosan fontos a weboldal audit?

A honlap látogatottságának növeléséhez több dologra lesz szükség. Az egyik ilyen a keresőmotorban való előrelépés, amiben a linképítés hatásos megoldást kínál. Ez viszont önmagában nem elég, mert vannak különféle paraméterek, amiket a keresőmotorok figyelnek. A weboldal audit alkalmával, egy alapos elemzés keretében történik, az adott felületek feltérképezése és kiértékelése.

A külső hivatkozások jelentősége mellett, a strukturális felépítés legalább olyan lényeges. Hiába ugyanis a profin felépített linkstratégia, amennyiben nehezen tölt be az oldal, vagy egyszerűen rosszul van kialakítva. A weboldal audit során az ilyen jellegű szerkezeti hibák azonnal megmutatkoznak. Szerencsére, ezeket néha egyszerű javítani. Az újabb oldalak már alapvetően a meghatározó SEO szempontok szerint készülnek.

Ezeket hívják keresőbarát weblapoknak. A régebbieknél viszont bőven van mit javítani, amire jó példa a mobiltelefon kompatibilitás, ugyanis egyre többen neteznek már ilyen készülékekről. Bármilyen célja is van, először mindig történjen meg a részletes weboldal audit, majd csak ezt követően határozhatja a meg a további lépéseket!

Mikre fókuszál a weboldal audit?

Most már tudja, mire való a weboldal audit, de lássuk kicsit pontosabban, miket vesz figyelembe ez az elemzés! A műszaki teljesítmény és kiszolgáló infrastruktúra feltérképezésében jelen van a könnyű navigáció. Ha egy látogató eltéved a felületen és nem találja meg azt, amit keres, akkor a keresőmotorok algoritmusai ugyanúgy megteszik ezt és rossz helyezést fognak adni.

Ezen érdemes mindig egyszerűsíteni. A sebesség szempontjából elég annyit tudni, hogy a felmérések szerint, 3 másodpercnél tovább a legtöbben nem várnak. Ennyi idő áll tehát rendelkezésre, mielőtt új találat után néz az érdeklődő. A mobil optimalizáltságról már volt szó. A weboldal audit szempontjából a tartalom igazán lényeges.

A szövegnek ereje van, főként akkor, ha az hiteles és érdeklődést kelt. A belső linkek elhelyezése sem mellékes, amik régebbi cikkekre mutatnak. A konverziós műveletek felmérése során kiderül, hogy a cselekvésre ösztönző felhívások jól vannak-e használva. Ilyenek a felugró ablakok, CTA kifejezések beszúrása a szövegekben. A weboldal audit tehát alapos felmérést jelent.

Milyen eredményekkel kecsegtet a weboldal audit

Amint sikerült feltérképezni az oldalt, máris következhet az esetleges hibák javítása. Ez kimerülhet strukturális átalakításban, folyamatos tartalomgyártásban. A weboldal audit egyértelműen jelezni fogja, ha túl kevés a szöveg.

Ennek jelentősége ott is megmutatkozik, hogy csak így van esély a megfelelő kulcsszavak beépítésére. A Google szereti a folyamatosan frissülő információkat, amik rendszeres feltérképezésre késztetik az algoritmusokat, így növeli az indexelés és előrébb sorolás esélyét. A webshopoknál éppen ezért gyakoriak a blogok, hírfolyamok indítása.

A babérjain sohasem ülhet. A rendszeresen változó feltételek mellett előnyös, ha a weboldal audit bizonyos időközönként megvalósul, mert így kiszűrhetőek az időközben beépült hibák, amelyek javításával tovább növelhető a felhasználói élmény.

You may also like...