A Méthode Traditionnelle nemzetközileg elismert módszer

Méthode Traditionnelle

Amikor egy terméket megvásárolunk, használunk, elfogyasztunk, ritkán gondolunk bele, hogy az vajon honnan származik, miként készült és mégis milyen múlttal rendelkezik. A pezsgőgyártás világában többféle érlelési, gyártási eljárás létezik, amelyek közül a Méthode Traditionnelle, palackban érlelt champagne technológia az egyik legismertebb.

A többhetes érlelési fázisban, 12 lépcsőben történik a legjobb minőségű pezsgők előállítása, amíg a dugaszolás befejeztével a boltok polcaira kerül. A Méthode Traditionnelle, hagyományos eljárás lényege, hogy a minőségi pezsgő alapanyag, vagyis a szőlőlé már eleve a pezsgősüvegbe kerül és ugyanabban a palackban érlelődik, miközben folyamatos minőségellenőrzésen esik át.

A palackokat a szigorú Méthode Traditionnelle gyártási folyamatnak megfelelően időnként forgatják, hogy minden íz és aroma tökéletesen összeérjenek. A szakemberek a több hét lejártát követően, akkor engedélyezik a palackok lezárását, ha tökéletes a minőség. Mi, csak ezután vehetjük meg.

You may also like...