A téli gumiabroncs latyakban is rendesen tapad

Téli gumiabroncs

Téli gumiabroncs

Bizonyos országokban igen komolyan veszik a biztonságos közlekedést, ezért például november elsejétől szabályszegésnek bizonyul a nem megfelelő abroncs alkalmazása. Aki ekkor a téli gumiabroncs helyett a nyárival közlekedik, komoly büntetésre számíthat, ami teljesen érthető, hiszen ezzel igencsak megnő a balesetveszély.

Ekkor a sofőr saját épségén kívül kockára teszi azokét is, akik vele utaznak és talán nem is sejtik, hogy a kocsin még mindig a nyári gumi van úgy, hogy közben az út havas és rosszabb esetben fagyott. A biztonságot előtérbe helyező, korrekt és felelősségteljes ember mindenképp a téli gumiabroncs felszerelése mellett dönt már akkor, amikor a hideg idő első jelei megmutatkoznak.

Abszolút nem szabad addig várni, amíg az utakat az ónos eső, fagy vagy hó borítja. Ez alól nem kivétel a latyak sem, amin bizony hihetetlen könnyen meg lehet csúszni a régi, kopott téli gumiabroncs típussal, arról nem is beszélve, hogy a nyárival ilyen körülmények között a vezetés bizony életveszélyes is lehet.

You may also like...