A teljes felső fogsor ára sok tényezőtől függ

Teljes felső fogsor ára

Amikor bemegyünk a fogászati rendelőbe, rengeteg kérdés forog a fejünkben. Vajon milyen beavatkozásokat kell elvégezzen a doki, mennyire fog fájni, kell-e érzéstelenítés, valamint szintén fontos dolog, hogy amennyiben arra lesz szükség, akkor a teljes felső fogsor ára miként alakul majd? Sajnos ezekre előre nem lehet tudni a választ, azonban egy konzultáción már minden tisztázódhat.

A helyzet felmérése után, a fogorvos pontosan meg fogja tudni mondani, hogy melyik fogat kell fúrni vagy kihúzni, egyáltalán szükséges ez az eljárás vagy sem. Kérésre felvilágosíthat az egyes beavatkozások menetéről és az azok okozta fájdalmakról, valamint a teljes felső fogsor ára is meghatározásra kerülhet. Ehhez azonban további kérdéseket is meg kell beszélni, mégpedig, hogy milyen anyagokat használjon és melyik technológiákat.

Ezektől nagyban függ a teljes felső fogsor ára, így a különböző alternatívák között jelentős különbségek lehetnek. Mivel a rágóeszközeinkről és az egészségünkről van szó, ezért érdemes kicsivel többet áldozni a fogpótlásra, azonban nem mindig csak a legdrágább opció kínál kielégítő végeredményt. A lényeg, hogy a kivehető felső fogsor tökéletesen illeszkedjen az ínyünkhöz, ha még van, akkor a meglévő fogainkhoz és az alsó fogsorhoz is.

Amennyiben csak egy helyen is nyom, sért vagy mozog, akkor nemcsak kellemetlenné válnak a mindennapok, de az étkezés is igencsak nehézkes lesz. Tehát pontos mintát kell venni az alsó és felső fogsorról is, továbbá a kivehető felső fogsor elkészülése után többször korrigálni, módosítani kell, amíg teljesen kényelmes és szinte már észrevétlen lesz.

Ehhez lehet, hogy több alkalommal is vissza kell menni a rendelőbe, de nem szabad addig annyiban hagyni a dolgot, amíg a kivehető felső fogsor nem funkcionál megfelelően. A fogpótlás lehet tökéletes, csak némi idő kell hozzá. Így türelmesnek kell lenni és mindig megpróbálni minél pontosabban meghatározni, hogy hol és mi a gond vele. Egy profi szakember ez alapján hibátlan munkát tud végezni.

You may also like...