A vércsoport meghatározás menete és fontossága

A vércsoport meghatározás menete

A vércsoport meghatározás menete

Még mindig nagyon sok olyan ember van, aki nem ismeri a saját vércsoportját. Ez egy komoly probléma, ugyanis számos eset merülhet fel, amikor létfontosságú ezen információ birtoklása. A vércsoport meghatározás menete az Egészségkapu Gyógycentrumban egyszerű, gyors és rövid. Először egy olyan Serafol ABO+D kártya szükséges, ami kimutatja az anti -A, -B és –D antitesteket tartalmazó reagenseket. Annak érdekében, hogy a kártya kiállításra kerüljön, fontos néhány adminisztratív munkálat, ami nem tart sokáig.

Mindenhol felírják a páciensek adatait és ez nincs másként itt sem. A következő lépés, hogy néhány vércsepp kerül a kontroll helyére, ami a kártyán található. Az ujjbegyből kicseppentett vér nem jár fájdalommal, úgyhogy senkinek sem kell emiatt aggódnia. A vércsoport meghatározás menete azzal folytatódik, hogy 1 csepp desztillált víz vagy fiziológiás sóoldat vegyül a vérrel. Ezt követően, egy percen belül megjelenik a kártyán a vércsoport.

Ha megszáradt a felület, a páciens hazaviheti a kártyát. A vércsoport meghatározása olykor életmentő is lehet, hiszen egy baleseti elsősegély folyamán, komoly beavatkozásokat nem lehet elvégezni, ezen információ ismerete nélkül. Ugyanez a helyzet a vércsoport diéta esetében is. A fogalom olyan ételek fogyasztását jelenti, amelyek hozzájárulnak a különböző vércsoportú emberek egészségéhez. Statisztikai adatok szerint ugyanis, az AB és az A vércsoportúak immunrendszere sebezhetőbb, ráadásul bizonyos betegségekre hajlamosabbak.

Mielőtt tervezésre kerülne egy hasonló diéta, a vércsoport meghatározása jelenti az első lépést. Külön meg kell említeni, hogy mennyire fontos a szülészek számára ez az információ. Az anya és a gyermek vérének az eltérései számos téren kockáztathatja a magzat egészségét. Aki Rh vércsoporttal rendelkezik, annak mihamarabb szükséges a pontos vércsoport meghatározása! Az Rh+ és Rh- csoportok ugyanis nem keveredhetnek, különben terhesség esetén veszélyeztetetté válik a magzat. A problémák megelőzése érdekében, mindenkinek ajánlatos tisztában lennie a saját vércsoportjával!

You may also like...