Korai visszavonulás és boldog nyugdíjas évek?

Numbers And FinanceGondolt már arra, hogy miből fog kijönni a nyugdíjas években? A tapasztalatok azt mutatják, hogy hiába az átdolgozott élet, az állami nyugdíjrendszertől kapott összeg gyakran nem elegendő a mindennapi megélhetés finanszírozására. Nem beszéltünk akkor még arról, hogy a korábbi életszínvonal tartása is komoly gondokba ütközik. Létezik bármilyen megoldás erre, vagy törvényszerű, hogy a nyugdíjba vonulás után anyagi problémákkal kelljen szembesülnie? Sebestyén András szerint egy lehetséges út az öngondoskodás, mely mellett ma már egyre többen teszik le a voksot.

A nyugdíjcélú megtakarítások többféle típusa van jelen napjainkban a piacon, és nagy előnyük, hogy állami támogatás is igénybe vehető hozzájuk. Megéri tehát tájékozódni az olyan ajánlatok után, mint a nyugdíj előtakarékosság, vagy például a szintén egyre gyakrabban keresett nyugdíjbiztosítás. Laikusként sokan nem tudnak eligazodni a kínálatban, számukra ajánlott a szakértő segítség. Nem mindegy azonban, hogy kit választ erre a célra, ugyanis kizárólag a független szakértő képes profi módon ellátni feladatát, szem előtt tartva az ügyfél érdekeit.

A nyugdíjas években az egészségmegőrzésre sokkal többet kell majd költeni, mint korábban, és legtöbben szeretnék a korábbi életszínvonalat is megőrizni. Nem törvényszerű, hogy szűkölködni kelljen, ám ehhez feltétlenül ajánlott a mihamarabbi takarékoskodás a megfelelő formát választva ehhez. Akár az interneten keresztül is tájékozódhat arról, hogy milyen nyugdíjra számíthat az államtól, illetve összehasonlíthatja azokat a pénzügyi lehetőségeket, amelyek jelenleg elérhetőek.

Forrás: nyugdijbiztositas.com

You may also like...