Az iparban is nélkülözhetetlen a víz pH mérő

A folyadék kémhatásának pontos mérésére speciális műszert használnak. A víz pH mérő ára magasabb, amiben lakmuszpapír található. Ez az eszköz azonban lehetővé teszi, hogy a víz savasságának értékét századrész pontossággal határozhassuk meg.

A vízvezetékek és a háztartási berendezések megfelelő állapotban tartása végett, az ilyen folyamatokban felhasznált vizet speciális kémiai előkészítésnek kell alávetni, aminek egyik szakasza a hidrogén ionok koncentrációjának víz pH mérővel történő szabályozása. A vegyészek ezen mérőműszerek nélkül is könnyen meghatározhatják a folyadékok savasságát vagy lúgosságát, meglehetősen egyszerű módszerek alkalmazása által.

Azokban az esetekben, amikor sok komplex és nagyléptékű technológiai folyamat ellenőrzésére van szükség a termelés különböző szakaszaiban, a manuális módszerek alkalmazása nem igazán hatékony. A modern vállalkozásokban a többszintű automatizált vezérlő rendszerek alkalmazásával végzett ellenőrzés és monitorozás magába foglalja az ipari víz pH mérők használatát is.

You may also like...