Az önbíráskodás törvényes keretei

Önbíráskodás

A törvényszéki ügyeknek rengeteg ága van. Talán ez az egyetlen olyan hivatalos eljárás, amivel nem szabad és nem lehet egyedül szembeszállni. Fontos olyan ügyvédet keresni, aki tapasztalattal és kellő tudással rendelkezik ahhoz, hogy egy ügyet végigvigyen. Dr. Vidákovics Béla Zsolt az önbíráskodás területén is otthonosan mozog.

A rábízott eseteket lelkiismeretesen kíséri elejétől a végéig úgy, hogy azok jelentős százalékban végződnek a várt eredménnyel. Amennyiben Önt vagy valamelyik ismerősét önbíráskodás gyanújával vádolják, keresse fel ezt az ügyvédet! Nézzük meg egy pillanatra, hogy mit nevezünk önbíráskodásnak!

Ez a magatartás nem más, mint amikor valakit erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerítünk, hogy egy adott dolgot megtegyen, esetleg ne tegyen meg. A büntetés 2 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés, attól függően, hogy az elkövető fegyveresen, felfegyverkezve, csoportosan vagy védekezésre képtelen személy ellen támad. Az önbíráskodás törvényes következménye az ügyvéd ügyességén is múlik.

You may also like...