Megfelel az elvárásoknak a tömörfa tv állvány

Kényelmes fa ágy

Szinte egyik családból sem hiányzik ma már a televízió vagy legalábbis egy méretesebb képernyő, amin a kedvenc filmjeiket nézhetik végig. Ennek tárolása pedig valamilyen szinten stílusos és praktikus kell legyen, például a tömörfa tv állvány tetején. Annak ellenére, hogy „csak egy állványról” van szó, a bútordarabnak több funkciót is el kell látnia. Elsősorban mutatósnak kell lennie, hiszen folyamatosan szem előtt van. Ezért a beépített szekrényrészek és polcok jól kell kinézzenek, még akkor is, ha nincsenek használatban.

Kimondottan jó, ha van a tömörfa tv állvány közepén egy vagy két nyitott polc is, hiszen a tévézéshez szükséges kiegészítők szabadon kell legyenek ahhoz, hogy távirányítóval el lehessen érni gond nélkül. A hangszórókhoz kapcsolt nagyobb erősítő vagy régi típusú VHS lejátszó is gond nélkül el kell férjen rajta. A zárt szekrényrészek pedig az ehhez szükséges kiegészítőknek adnak remek búvóhelyet. Így minden egy helyre kerülhet be. A tömörfa tv állvány hátoldalán pedig kell legyen egy olyan kimeneti rész, ahol a kábeleket el lehet vezetni egészen a konnektorig vagy elosztóig.

Általában nem támasztanak ennyi elvárást az emberek a fa ágy elkészítésével szemben. Csupán annyit szeretnének, hogy legyen mutatós és kényelmes. Ezt sem annyira könnyű elérni, ha jobban belegondol az ember, mivel ahhoz, hogy a fa ágy hosszútávon is ugyanolyan kényelmes és tartós legyen, mint a megvásárláskor, nagy figyelmet kell szentelni a fának és az összeállításnak. Nyilvánvaló, hogy egy fa ágy nem gyártható le úgy, hogy csupán hosszú léceket méretre vágnak és összeillesztenek.

A léceknek megvan egy körülbelüli standard méretük, amikor száradni teszik azokat, viszont ez a folyamat sokat kivesz belőlük, így lehet nem lesznek olyan egyenesek, hogy azokat azonnal fel lehessen használni majd a fa ágy készítéséhez. Ezért el kell egyengetni és a kívánt méretre vágni. A tömörfa ágykereteknél figyelnek arra, hogy minél kevesebb darabból legyenek összeállítva, de mégsem lehetséges, hogy a fa ágy szélességében és hosszában egyetlen szálból készüljön el.

You may also like...