Az üzemanyag szivattyú fontos alkatrész

Üzemanyag szivattyú

Akinek van autója, biztosan került már olyan helyzetbe, hogy elvitte szerelőhöz és ott olyan dolgokat hallott, amit azelőtt még soha. Ilyenkor úgy vagyunk ezzel, hogy biztos igaza van a szerelőnek, na de mennyi a végösszeg? Az üzemanyag szivattyú biztosan sokaknak ismerős kifejezés, ami a nevéből adódóan elárulja a funkcióját.

De ha kiderülne, hogy valójában sokkal többféle üzemanyag szivattyú is létezik, akkor biztosan értetlenül állnánk a helyzet előtt. Pedig létezik. Gondoljunk csak a nagy tartályokra vagy benzinkutakra, üzemanyagtöltő állomásokra, ahol számos szivattyú teszi a dolgát napi 24 órában.

Az üzemanyag szivattyú több szempontból is hasonlít a vizes társához. Itt is a teljesítmény a fő mérvadó szempont, vagyis a szállítási teljesítmény, ami megmondja, hogy hány liter üzemanyagot képes szállítani óránként. Illetve még az emelőmagasság is fontos tényező, ami azt árulja el, hogy milyen mélységből képes megfelelő nyomással adott mennyiséget felszivattyúzni a rendszer. Ez általában 1 és 25 méter között szokott lenni.

You may also like...