Liszkay pincészet: Érdekességek és tudnivalók

Liszkay pincészet

A Balaton-felvidék mélyén rejtőzködő települését, Monoszlót, Liszkay Mihály és fia 2001-ben fedezte fel azzal a céllal, hogy itt a tradíciókra és a korszerű módszerekre alapozva, minden igényt kielégítő bortermelés veszi kezdetét.

Ekkor született a Liszkay pincészet, aminek megteremtéséhez rengeteg időre, szorgalomra és odaadásra volt szükség. Már csak azért is, mert a falu elhanyagolt szőlőültetvényekkel rendelkezett, amiknek a rendbe hozásához kitartó munkára és sok időre volt szükség. A parcellázást követően már kezdetét is vette a szőlőtermesztés.

A Liszkay pincészet rendelkezésére 10 hektárnyi terület állt, ami ma már nagyon is jó minőségű vörösborokat kínál az ügyfeleknek, idelátogatóknak és borrajongóknak.

Ezen különleges italok nemcsak a hazai versenyeken érnek kiemelkedő eredményt, hanem nemzetközi szinten is kiválóan teljesítenek, kivívva ezzel a magyar és a nyugati szakemberek elismerését is. A Liszkay pincészet kedvenc állomása azoknak, akik szeretik a lenyűgöző tájakat, a falusi életet és nem utolsó sorban a finom borokat.

You may also like...