A dugókulcsra is szükség van néha

Dugókulcs

Dugókulcs

A kisebb csavarok ki- és behajtása során, könnyen elboldogulunk egy kézi csavarhúzóval is, de az akkus csavarbehajtó is óriási segítséget jelent. Azonban, a nagyobb gépeket gyakran hatalmas csavarok tartják egybe és ezek meglazítása már speciális eszközöket igényel.

Ilyenkor jelent hatalmas előnyt a dugókulcs, amely segítségével a nagyobb csavarokkal is könnyen elboldogulhatunk. Bár a mindennapok során nincs mindig szükség az ilyen szerszámokra, hiszen a házkörüli javításokhoz az egyszerűbb eszközök is ideálisak.

Azonban mégsem számít hátránynak, ha egy dugókulcs készlet is található a szerszámosládában. Sosem tudhatjuk ugyanis, hogy mikor lesz szükség rá. Főleg azoknak ajánlott beszerezni, akik sokat dolgoznak mezőgazdasági nagygépekkel.

Ezeknél ugyanis gyakran előfordulnak a hatalmas csavarok, amelyek meglazítása és megszorítása dugókulcs nélkül szinte lehetetlen. A nehézipari eszközök javítása során is szükséges lehet egy ilyen készlet. Beszerzése nem bonyolult, hiszen minden szerszám szaküzletben megtalálható.

You may also like...