Giga mithiko pizzakemence
Az olaszok rengeteg tésztafélét fogyasztanak, ráadásul a nagy kedvencük a pizza, amelynek előállításához minden valamirevaló olasz ember ért. A pizza tésztája általában magas hőfokot igényel, amely 190-200 °C fok között mozog. A pizzakemence elengedhetetlen eszköze a mai pizzériáknak, mivel naponta több száz megrendelést is kapnak, főleg a fővárosban. Egy jó pizza az alapoknál kezdődik. Nem szabad szárított élesztőből elkészíteni, hiszen a szakemberek azt mondják, hogy a friss mindig jobb!
A dagasztás is lényeges szempontja a belül omlós, puha, kívül mégis roppanós pizza tésztának. Természetesen, a nagyobb pizzériákban a dagasztást gépek végzik, amelyek több kar segítségével mozgatják át és teszik levegőssé a tészta szerkezetét. A tészta megdagasztása után következik a kelesztés, amelyet szintén végezhetnek kelesztő gépben vagy kelesztésre is alkalmas sütőben. A pizzakemence az ízletes étel készítésének utolsó szakaszában alkalmazandó, amikor már csak meg kell sütni a tésztát a feltétekkel.