Gitározás-több mint zene

Gitározás

Gitározás

Klasszikus, akusztikus, elektromos, elektroakusztikus. Bármilyen típusú is legyen, kamaszkorunk legszebb nyarainak hangszere a gitár. Művészi, értő kezekben soha nem felejthető élmény marad a gitározás, legyen az tábortűz mellett vagy egy vidéki színpad korhadt deszkáin.

Az igazán nagy gitárművészek is elkezdték valahol nyűni a húrokat és bizony nagyon változatos helyeken szerezték meg első, általában nem túl nagy, de annál lelkesebb rajongótáborukat. Hadsereg, börtön, cserkésztábor a gitározás aranykezű mesterei bárhol, bármilyen körülmények között minőséget csiholtak ki a húrokból.

Ezeket a kevésbé művészbarát helyeket aztán törvényszerűen követték a méltóbb színhelyek, utána pedig határt csak a csillagos ég szabott.

Akárhogy is, az igazi tehetségek – több-kevesebb segítséggel- utat törtek maguknak a show-bizniszbe és a gitározás a kezük nyomán vált korunk legnépszerűbb zenei tevékenységévé. Az először a XV században megemlített hangszer – a gitár- útja pedig valóságos diadalmenet, a vidéki kocsmáktól kezdve, egészen a nagy zenecsatornák fő műsoridejéig.

You may also like...