Hogyan csináljak webáruházat?

Napjainkban egyre többen döntenek a webáruház üzemeltetés mellett, mivel az emberek időhiány és kényelem miatt is szeretnek online vásárolni. A kereskedőknek ilyen esetben célszerű alaposan tájékozódniuk arról, hogyan juthatnak leginkább költséghatékony módon egy online üzlethez. A Viltor webáruház készítés kisokosát is érdemes átolvasnod.

A webáruház üzemeltetéssel foglalkozó weboldalak, blogok gyakorta felbukkanó témája a webáruház készítés előnyeinek és hátrányainak összevetése a kölcsönzéssel. Mégis melyiket éri meg választani? Sarkalatos kérdés. De gondolj bele, hogy anyagi szempontból hogyan jársz jobban?

Amikor saját webáruházat akarsz készíteni, akkor számíthatsz arra, hogy már az elején nagyobb összeget kell kiadnod csak erre a célra. De persze, számos egyéb szempontot is figyelembe kell venni, mint például azt, hogy mennyi idő alatt készül el a webáruházad, mikor tudod kezdeni a tevékenységedet. Nem mindegy, hogy akár heteket szükséges várnod, vagy szinte azonnal kezdhetsz.

Webshop készítés és bérlés összehasonlítása

Érdemes tudnod, hogy a webáruház készítő cégek a legtöbb esetben nem a saját maguk által fejlesztett webáruházat árulják. Olyan, úgynevezett Open Source webáruház motort használnak, ami bárki számára ingyenesen elérhető. Itt nem arról szól a webáruház készítés, hogy nulláról építenek fel egy komplett webshop megoldást, mert ez a folyamat sokáig eltarthat, és azt nem fizetné meg senki.

Gyakorlatilag, a webáruház készítés esetében a kereskedő azért fizet, hogy a cég az adott piac sajátosságaihoz igazítsa az egyébként erősen nemzetközi standardokhoz igazodó webáruház motort. Továbbá, lefordítja a magyarul nem elérhető részeket, a sok kiegészítő modul közül beintegrálja a kereskedőnek szükséges elemeket, a külső megjelenést az igényeknek megfelelően alakítja.

Ezzel szemben a webáruház bérlés esetén egy kész megoldást kaphatsz. Minden olyan külső és belső szolgáltatás, ami az üzemeltetés során igényként felmerülhet, be van építve a bérelhető webáruházba.

Van hátránya a webshop bérlésnek?

Talán egyetlen egy hátránya ismert, mégpedig az, hogy amíg a fejlesztés során a kereskedő személyes kapcsolatban van a webáruház készítő céggel, addig a kölcsönzésnél csak egy a sok ügyfél közül. A legtöbb esetben saját magának kell birtokba vennie az áruházát és megtanulnia annak használatát.

Bár kevesebb közvetlen segítséget kap, de rendelkezésére állnak részletes dokumentációk és oktató videók. Jó hír továbbá, hogy a kereskedők ma már több olyan cégnek a szolgáltatásait is igénybe vehetik, amelyek segítenek bérelhető webáruházuk termékfeltöltésében, reklámozásában vagy üzemeltetésében.

Természetesen, azért neked mint kereskedőnek is érdemes több dolgot megtanulnod ezzel kapcsolatban, hiszen nem támaszkodhatsz folyton mások segítségére. A Viltor vállalkozástól célszerű webáruházat bérelned, mert egyrészt rendkívül kedvező feltételekkel teheted ezt, másrészt pedig rendelkezésedre áll a Webshop Barát szolgáltatás is, ha esetleg segítségre volna szükséged.

You may also like...