Kutyaházak többféle méretben

Új kutyaház

A kutyatartás nagy felelősséggel jár és szerencsére ezt kezdi belátni egyre több ember, azonban vannak olyanok, akik manapság is hanyag körülmények között hagyják szenvedni az ebeket. Milyen gazdi az, aki garázsban tartja az autóját, azonban a kutyusnak nem biztosít egy kényelmes vackot, ahol meghúzhatja magát az időjárás viszontagságai elől? A kutyaházak sokfélék lehetnek, de elsősorban mindegyiknél szempont a megfelelő hőszigetelés.

Nem mindegy, hogy az udvar melyik részére helyezzük el ezeket. Amennyiben lehetséges, legyen védve a napsütéstől a nap nagy részében, hiszen olykor nagyon megemelkedik a hőmérséklet és elviselhetetlen lesz a kutyusoknak a kutyaházakban. Mivel a kutyák nem izzadnak, ezért sokkal nehezebben tudják hűteni magukat, mint az emberek. A hideg és az eső ellen szintén védelmet kell biztosítsanak a kutyaházak, amelyek vízhatlan borítással legyenek ellátva.

Az igényesebb ebeknek a kutyahazgyar.hu weboldalon megtalálhatóak a különféle béléssel ellátott modellek, amelyekkel még nagyobb kényelemben részesíthetjük a kedvencünket. Hogyha abban a szerencsés helyzetben van a kutyusunk, hogy van tető a feje fölött, mondjuk egy terasz formájában, akkor a kültéri kutyafekhely bőven elegendő lesz. Ez különösen a zord időben előnyös, mivel ilyenkor nincsenek kitéve az időjárásnak.

Különféle méretek közül választhatjuk ki a megfelelőt. A méret nagyon fontos, hiszen kicsi kültéri kutyafekhely nem fog kényelmet biztosítani például egy bernáthegyinek, főleg amikor eléri a maximális méretét. Ezen kívül, minden gazdi tudja, hogy az ebek foga elől semmilyen tárgyunk nincs biztonságban, főleg kölyökkorban. Nem győzzük elrejteni a papucsokat és cipőket, de a rágási kényszert még így is megsínyli az asztalnak a lába. Azonban a kültéri kutyafekhely rágásálló anyagból készül, ezért a legelszántabb eb sem tehet kárt ezeknek a szerkezetében. A fekvőbetétek könnyen tisztítató anyagból készülnek, ami ennek érdekében kivehető kialakítást kapott. A kültéri kutyafekhely ideális ajándék, hogyha kedveskedni szeretnénk a kedvencünknek.

You may also like...