Lehet egyszerű és bonyolult is az automata öntözőrendszer

Automata öntözőrendszer

Automata öntözőrendszer

A modern számítástechnika világában nem ritka, hogy az informatika átveszi az uralmat a különböző berendezéseken. Az automatizálás most már minden iparágra kiterjedt. Az öntözéstechnikában is gyakran veszik igénybe ezeket a szerkezeteket.

Az automata öntözőrendszer az olyan helyeken tudja magát hasznossá tenni, ahol ritkán fordul meg a gazda. Ez a megoldás a nyílt területi termesztésben használt öntözőrendszerek esetében a leginkább javasolt, hiszen távol, ahol a madár sem jár, nagy előnyt jelent, ha nem kell időnként kimenni az öntözőt beindítani.

Az automata öntözőrendszer nem prédálja a vizet és az energiát, precíz terv szerint üzemel, akkor indítja be magát a rendszer, amikor a feltételek optimálisak. Az automata öntözőrendszer lehet csak egy egyszerű ki-be kapcsoló elektronika, de egy sor mérőműszer segítségével, bonyolult készülékké is alakulhat. Ebben az esetben a kapcsolást vezérlő elektronika, a beindító impulzust a mérőműszerektől kapja. A rendszer mérhet nedvességtartalmat, páratartalmat, hőmérsékletet, sőt, fényérzékelővel is rendelkezhet.

You may also like...