Lekötött betét hosszú távon – Milyen egyéb megtakarításokkal érdemes kombinálni?

nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

Az ember azért dolgozik, hogy lehetőleg minél jobban és biztonságban tudjon élni. A társadalmi szervezetek fejlődésével, a pénzügyek ugyanúgy változtak és adott esetben bonyolódtak. A különféle befektetési lehetőségek száma gyarapodott, de ezzel egyetemben a bizonytalanság is megnőtt. Sajnos igen sokszor válnak személyek csalások áldozataivá, amire már konkrét irodák specializálódtak.

Elég szomorú, miszerint egyesek úgy akarnak meggazdagodni, hogy mások nehezen megkeresett pénzét lopják el. Ilyen helyzetben tehát még inkább érdemes figyelni a befektetésekre. Amíg régen a lekötött betétek igen nagy népszerűségnek örvendtek, addig ez az állapot a nagyobb pénzintézetek térnyerésével már visszaszorult.

Vannak azonban még mindig olyan kisebb pénzkezelők, ahol van lehetőség magas kamatokat találni. Ez viszont önmagában még nem elég. Érdemes tehát több megtakarítási formát ügyesen kombinálni, mert csak így lehet egy valóbban stabil plusz bevételt felépíteni, amit a nyugdíjkorhatár után használhatsz fel konstruktívan.

A nyugdíjbiztosítás igen jövedelmező befektetési forma

Egyre többen látják be, miszerint az állami nyugdíjrendszer elég ingatag lábakon áll, ezért érdemes valamilyen öngondoskodási alapba fektetniük. A fentebb említett kombinációs megtakarítás itt jöhet igazán szóba.

A bankbetétekre még majd kitérünk, de egy idealizált esetben elképzelhető, hogy bizonyos összeg kamatjaiból fenntarthatsz egy stabil nyugdíjbiztosítást, aminek összegét tovább növelheted ilyen formában és még adójóváírást is kapsz arra. De mik azok az érvek, amik miatt még megéri ebbe fektetned? A megkötött szerződésre nincs ráhatással a nyugdíjkorhatár későbbi emelése.

Rugalmasan alakítható és kiegészíthető további biztosítási formákkal. Idő előtti rokkantság és halál esetén szintén térít. Az államtól teljesen független. Van lehetőség euróban vagy dollárban takarékoskodni. De ez még közel sem minden! A nyugdíjbiztosításokról részletesebb információkat ITT olvashatsz. Most pedig térjünk át a betétekre!

A bankbetétek ismét megtérülőnek mutatkoznak

Amint már említettük, a nagyobb intézményeknél egyre gyakoribb, hogy csak 1 %-alatti kamatokkal számolhatsz, ami közel sem nevezhető nyereségesnek. Ezzel szemben, a kisebb bankoknál ez a szám elérheti a közel 10 %-ot. Természetesen minden eset más. Nem mindegy ugyanis, hogy éppen mekkora összeget tudsz lekötni és azt mennyi időre teszed.

A betét azt jelenti, hogy a szerződés ideje alatt nem bonthatod fel a számlát, mert akkor elveszíted a kamatot. Persze hozzáférhetsz az alapösszeghez, amennyiben erre valamilyen oknál fogva szükséged van, de jobb mindig annyit lekötni, amennyit biztosan mellőzni tudsz. Mindenképpen gondolkodj el a különféle biztosításokon, hiszen a betét általi nyereség tovább fektetve a jövedelmed jelentősen nőhet.

A nyugdíjbiztosítás erre a remek példa. Ezt érdemes lehet akár egy lekötött betéttel is kombinálnod. Amennyiben pedig jó döntéseket hozol, akkor voltaképpen ingyen lesz egy olyan alapod, amire majd idős korodban támaszkodhatsz. Alapozd meg most a stabil jövődet, hogy ezzel a későbbiekben már ne legyen gondod!

You may also like...