Szürkehályog műtét Budapesten – Kinél és mennyiért végezhető el a procedúra?

Szürkehályog műtét

Szürkehályog műtét

A szürkehályog műtét gyakori beavatkozás, ami helyreállíthatja a látást azoknál, akik a szóban forgó látásromlást okozó állapotban szenvednek. Budapest számos kiváló szemészeti klinikát kínál, ahol magas színvonalon végeznek ilyen műtéteket. Tökéletes példa erre a kifogástalan renoméval rendelkező Budai Szemészeti Központ. A beavatkozásokról bővebb tájékoztatást adhatnak egy szemészeten, pl.: a Budai Szemészeti Központ (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.).

De mi is az a szürkehályog?

A szürkehályog jellemzője, hogy az érintett szemlencse fokozatosan elveszíti átlátszóságát, ami homályos látáshoz vezet. Világszerte százmilliókban mérhető azoknak a száma, akik szürkehályoggal élnek és ez az állapot különösen az idősebb korosztály képviselőit fenyegeti. A szürkehályog kockázata növekszik az életkor előrehaladtával, de bizonyos esetekben genetikai hajlam, cukorbetegség, dohányzás, túlzott UV-sugárzásnak való kitettség és az esetleges szemsérülések is növelhetik a kialakulásának esélyét. A tünetei közé tartozik a homályos látás, a színek elhalványulása, éjszakai vezetési nehézségek, dupla látás az egyik szemmel, illetve a fények iránti fokozott érzékenység. Megelőzni sajnos az orvostudomány jelenlegi álláspontja szerint nem lehet, egyedül a műtéti beavatkozás segíthet a betegeken.

Néhány szóban a szürkehályog műtét menetéről

A szürkehályog műtét során, a sebész speciális eszközökkel végzi el a lencse eltávolítását, ami után egy műlencsét ültetnek a szembe. Ez a műlencse segít helyreállítani a látást, akár maximálisan is. A tapasztalatok pedig magukért beszélnek: a műtétet követően, a betegek már kis idő elteltével látásjavulást érzékelnek. Persze nem azonnal, sőt, a műtéten átesettek néhány napig enyhe kellemetlenséget vagy idegen test érzést is tapasztalhatnak. A teljes gyógyulási időszak alatt fontos a szemész szakorvos utasításainak követése.

Hol és mennyiért?

Budapesten számos klinikán végeznek szürkehályog műtétet. Az árak változóak lehetnek, függően a klinikától és a műtét specifikus követelményeitől. A költségek magukban foglalják magát a beavatkozást, az előzetes vizsgálatokat és az utókezelést is. Amiből viszont nem engedhetünk, az a mindent felülíró minőség! A szemünk épsége a legdrágább kincsünk, amit, ha a szürkehályog betegség támad meg, csak profi szakemberekre bízhatunk. A Budai Szemészeti Központban pedig kizárólag magasan képzett, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szemészorvosok praktizálnak.

Mi a teendő a műtét után?

A szürkehályog műtét után fontos, hogy a betegek kerüljék a fizikai megterhelést és a szemet irritáló környezeti tényezőket. Ügyelniük kell arra is, hogy ne dörzsöljék vagy nyomják meg a műtéttel érintett szemet, szigorúan kövessék a szemész orvos által előírt gyógyszeres kezelést, például antibiotikumos és gyulladáscsökkentő cseppek használatát. A rendszeres kontrollvizsgálatok elengedhetetlenek a gyógyulási folyamat megfelelő nyomon követéséhez és esetleges szövődmények időben történő kezeléséhez. A pontos teendőkről a szemészeti klinika orvosai részletesen tájékoztatnak minden pácienst.

You may also like...