Miért nagyobb a brikett ár?

Megfizethető brikett ár

Gondolkodjon egy kicsit reálisan! Egy elkészített ruha többet ér annál, mint amennyit a felhasznált anyagok összege kiad. Vagyis egy feldolgozott termék, annak érdekében, hogy még inkább használható legyen, többért kel el, mint egyébként a felhasznált anyag. Ugyanez a helyzet, amikor szembesül azzal, hogy mennyi a brikett ár. Ez ugyanis egy olyan feldolgozott formában piacra dobott tüzelőanyag, ami egy kicsivel többet nyújt a vásárlónak, mint azok az alapanyagok, amelyekből létrehozták. Brikett formájában meg lehet vásárolni fát és szenet egyaránt.

Azt, hogy miképpen kombinálják a tüzelőket, a gyártó titka marad, de mindegyik abban jár, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a termékből. A cél az, hogy a fűtőértéket és az égési időt úgy növeljék meg, hogy a termék könnyű használhatósága és viszonylag alacsony ára megmaradhasson. Ennek a feladatnak csak kevés gyártó tud megfelelni. Náluk a brikett ár szinte ugyanannyira kedvező, mint a többi tüzelőanyag esetében.

Ha már a tüzelőanyag árak összehasonlítása témájánál tartunk, akkor meg kell említeni, hogy a legjobb minőségű fekete szén ára sem éri el a belőle készült brikett árát. De akkor így ki fog egyáltalán ilyet vásárolni? Legfőképpen az, aki gyorsan és hatékonyan szeretne meleghez jutni. Akár a kerti grillbe, akár a hétvégi házba kell majd, a brikett vagy tojásszén nem fog csalódást okozni. Mivel feldolgozott termékről van szó, kisebb helyen elfér, mint a nyersanyag. Ez nagyon praktikus, ha csak néha használják fel. Nem kell különösebb előzetes beavatkozás ahhoz, hogy használhassák.

Vagyis nem kell tüzelőnek valót hasítani, mint ahogyan a farönkökből szokták. Csak bedobja az égéstérbe és máris gyújthatja be. Ez nem mondható el a legolcsóbb szénről, a lignitről. Annak olyan különleges kazánra van szüksége az égéshez, amelyik extra szellőztetéssel is rendelkezik. Továbbá, a tüzelőanyag árak összehasonlítása nem önmagában kell megtörténjen, hanem a fűtőérték belekalkulálásával. Ezek szerint egy olcsóbb termékből több kell majd.

You may also like...