Miért vált újra népszerűvé a hajdina?

Hajdina az egészségért

Hajdina az egészségért

Bevásárlás közben, szerencsére egyre több hipermarket polcain figyelhetünk fel egy érdekes nevű alapanyagra. A keletről származó hajdina a korábbi századokban nagyon ismertnek számított Európában. Azonban tudni kell, hogy olyan családok asztalára került fel, amelyek anyagilag kevésbé álltak fényesen és többnyire mezőgazdasággal foglalkoztak.

Mára ez teljesen megváltozott és az egészségre törekvő emberek fogyasztják. Tulajdonképpen egy aktuális népbetegségnek köszönhetően éledt újra, ez pedig az intolerancia a gluténra, a lisztérzékenység. A hajdinából készült lisztet a hagyományos lisztre allergiás emberek is elfogyaszthatják.

Akkor is segítségünkre lehet, ha már unjuk a rizst, hiszen a hajdina köretként is nagyon finom és hasonlóan kell elkészíteni. Sós vízben kell megfőzni. Az interneten óriási mennyiségű hajdinával kapcsolatos recept található meg. Építsük be ezt az egészséges gabonát az étrendünkbe, hiszen nagyon sok jótékony hatása van az egészségre. A hajdina vitaminokban gazdag és magas a fehérjetartalma is.

You may also like...