Millyen vázlatfüzet fog beválni?

Akik szeretnek rajzolni, festeni, szívesen kezdik el a projektjeiket vázlatokkal, próbálkozásokkal. Ilyenkor elengedhetetlennek számít a vázlatfüzet, ami magába foglalja a kezdeti törekvéseket. De milyen mellett érdemes dönteni? Amikor a vázlatfüzet megvételére kerül sor, számtalan tényezőt szükséges szemügyre venni.

Ott van a papírok súlya. Gramm/négyzetméterben szokás ezt megadni. Sokak szerint a vékonyabb helyett jobb választásnak bizonyul a vastagabb, hiszen így radírozás közben biztosan nem szakad el. Egyre népszerűbb hazánkban is a Fabriano Ingres fajta, amit rengetegen igazi művész papírként tartanak számon.

Mindez a magas minőségre utal és arra, hogy segítségével egyszerűbben elkészíthetők a profi rajzok. Érdes, textúrált felülettel rendelkezik a vázlatfüzet papírja, aminek hála a rajzeszközök szemcséi remekül meg tudnak tapadni bennük, függetlenül attól, hogy valaki grafitceruzát, színes ceruzát, rajzszént vagy porpasztellt használ. A vázlatfüzet mellett kedvelt termék még a sima rajztömb és a skicc füzet. Még több infó megtudható ezekről a muveszellato.hu oldalon.

You may also like...