Mit kell tudni a robot építésről?

Robot építés

A kisméretű, több darabból felépülő robotok nagyon felkapottak manapság, főleg a szülők és gyermekeik körében, akik imádnak naponta több órát is ezeknek a szerelgetésével eltölteni. A robot építés hatalmas pozitív hatást gyakorol a kicsikre. Ezért is nyilvánvaló, hogy a robot építés jó ötlet lehet annak a szülőnek, aki szeretné hogy a fia vagy lánya kreatívabb legyen és persze a programozásban is elmerüljön. Azoknak is teljes mértékben beválnak a kis hobbirobotok, akik szeretnének komolyabban elmerülni a programozás, robotika világában, de eddig még nem volt esélyük erre, ezért nincs is tapasztalatuk a területen.

Sokakat az vesz rá az új kalandnak az elkezdésére, hogy mindenkitől azt hallják már, hogy mennyire megéri anyagi téren is programozónak lenni, illetve ebből hiány van a magyar piacon, ezért nagy a kereslet rá. A robot építés azoknak mindenképp bejön, akik nem szeretik a száraz és unalmas tananyagokat és úgy akarnak tanulni, hogy közben szórakoznak és sokat fejlődnek. A robot építés kétségtelenül jó választás azoknak, akik valóban szeretnék elsajátítani a programozás alapjait. Mire is lehet szüksége ehhez annak, aki először vág ebbe bele és még nem sokat tud erről a dologról? A kezdőknek a szakértők először is az mBotv1.1 megvételét ajánlják. Az ilyen szettel úgy tudja mindegyik tulajdonos elsajátítani a programozói gondolkodás módot, hogy közben még garantáltan élvezni is fogja az egészet és egy másodpercig sem bánja meg, hogy ezt választotta. Az mBotv1.1 bütykölése, szerelése és átépítése azért annyira izgalmas, mert amikor először kezd egy hosszabb projekt után mozogni a robot, az egy felemelő, igazán egyedülálló érzés.

A programozó nagyon örül, amikor az első saját robotja először hajt végre egy parancsot, még akkor is, ha az nem valami komplex. A mBotv1.1 azért válik be a kezdőknek, mert adott a skretch-en alapuló grafikus programozhatóság, amit már egy 6 éves gyermek is könnyedén megtanulhat, hiszen ezzel nem kell egy egész programkódot írnia vagy szerkesztenie.

You may also like...