Profi sírkő felújítás Győr területén

Szerettei sírhelyét mindenki igyekszik szépen rendezni, kialakítani, hogy ezzel is méltó emléket állítson az elhunytaknak. De az évek nélkülük is telnek és eljön a nap, amikor szükségessé válik a sírkő felújítás Győr temetőjében, illetve minden településen. Természetes elvárás ilyenkor a szakemberektől, hogy tökéletes munkát végezzenek, valósítsák meg a megrendelő elképzeléseit. A régi, omladozó síremlékek felújítása, az elhasználódott elemek cseréje nem várhat sokáig, tehát a sírkő felújítás Győr sírkertjeiben egyre több hozzátartozó igénye. Nem mindegy azonban, hogy milyen szakemberekre bízzuk ezt a fontos feladatot, hiszen egy rossz választással nem érünk el szép eredményt.

A Koller Gránit nevű cég szolgáltatásait könnyen igénybe vehetjük, ha a nagyszülők, szülők síremlékét szeretnénk restauráltatni. A cég szakemberei, az úgynevezett kétlépcsős sírkő felújítási technológiát alkalmazzák, a legjobb eredmény elérése érdekében. Igény szerint és ahol ez megengedett, ott a hagyományos csiszolásos technológiával is képesek újjá varázsolni a régi síremlékeket. Minden munka megkezdése előtt végeznek egy előzetes helyszíni szemlét, így biztosan a megfelelő módszerrel zajlik majd az általuk végzett sírkő felújítás Győr sírkertjében.

Első lépésként a sírkőtisztítást végzik el, amikor eltüntetik a port, a homokos szennyeződéseket az adott sír felületéről. A legtöbb síremléken durva, évek alatt beleivódott szennyeződések is vannak, de a szakembereknek ezek sem jelentenek megoldhatatlan problémát. Csiszolási technológiával távolítják el a makacs szennyeződéseket, de nem kell aggódnunk, mert a sírkő nem fog megsérülni a folyamat során. Amint ezeket a munkálatokat elvégezték, akkor lépnek a felújítás második fokára. Ekkor vegyszeres tisztítási módszert alkalmazva történik a sírkő felújítás Győr településén.

Ezzel a módszerrel eltávolítják a még megmaradt szennyeződéseket, a nehezen elérhető helyeken is. A metódussal szinte teljesen vissza tudják állítani a síremlék eredeti színét. A munka végén tökéletes, újszerű állapotban láthatjuk szeretteink síremlékét. Így a sírkő felújítás Győr temetőjében kifogástalan eredményt hoz, méltó emléket az elhunytaknak. A szakemberek pontos munkájára akkor is számíthatunk, ha betűvésésről, -festésről, valamint műkő vázák és mécsesek elhelyezésének szolgáltatására van szükségünk. Ahhoz, hogy a sírkő felújítás Győr településén zökkenőmentesen menjen, feltétlenül tapasztalt szakértők profi munkájára van szükség. Rokonaink végső nyughelyének kinézete fontos.

Részletes és pontos a sírkő felújítása

Előfordulhat, hogy az adott sírkő cseréjének ötlete fordul meg a fejünkben, de ezt el is vetjük, arra gondolván, hogy annak idején ezt a síremléket még a szüleink, nagyszüleink választották. Ezért a sírkő felújítása a jó opció, mert így nem romboljuk le halott szeretteink sírkövét, ezzel is tisztelve őket és az akaratukat. Kényes téma ez, hiszen amikor a családtagjaink eltávoznak közülünk, a fájdalom idővel talán tompul, de örökké megmarad a szívünkben. Azt sem szeretnénk, hogy a sírkő felújítása során túl lármás legyen a munkavégzés, ami megzavarhatná a sírban fekvők nyugalmát.

A szakemberek a munkát igazán profi módon végzik el, gyorsan és csendesen tevékenykednek. Gránit sírkövek felújítását szintén vállalják, bár ezek nem koszosodnak, mohásodnak, de az évek alatt elbillenhetnek, megsüllyedhetnek, kikopnak a betűk és a számok, de az is előfordulhat, hogy elengedi a szilikonos ragasztás. Ezeket a problémákat a helyszínen, szakszerűen megoldják a tapasztalt szakemberek. A sírkő megsüllyedhet a természeti körülmények, valamint a hanyag alapozás miatt. A sírkő felújítása ilyen esetekben is elengedhetetlen. A cég munkatársai precízen, rutinosan állítják vissza a síremléket eredeti állapotába.

Először megtörténik a sírkő teljes szétszedése, takarítása a fent ismertetett módszerekkel, majd a föld döngölése, vízszintbe rakása, végül pedig a síremlék összerakása. A sírkövekre vésett mottók betűi idővel kifakulnak, megkopnak. Ilyenkor, a sírkő felújítása során ezeket újra fogják vésni és festeni a szakemberek. Új név felírásánál modern számítógépes technológiával tervezik meg és viszik fel a sírkőre a kért szöveget. Gyakran van szükség erre a szolgáltatásra, bár sokan halogatják, attól való félelmükben, hogy túl sok pénzbe kerül. Az említett vállalkozás tudatosan a piaci ár alatt határozta meg a díjakat, hogy a szolgáltatásaik könnyebben elérhetőek legyenek az idősebb korosztály tagjainak is.

Kérhetünk árajánlatot a szakemberektől a sirkokollergyor.hu weboldalon keresztül, ha igénybe akarjuk venni a sírkő felújítása szolgáltatását, de akár telefonon is felvehetjük a kapcsolatot. Tudni kell, hogy a pontos ár megadásához nélkülözhetetlen a sírkő megtekintése a szakemberek részéről, de ennek semmiféle plusz költsége nincs, teljesen ingyen történik. A kiszállás abban az esetben is díjmentes, ha nem történik rendelés vagy felújítás helyett új síremléket rendel az ügyfél. Mindenképpen megéri felvenni a kapcsolatot ezzel a megbízható vállalkozással, ha úgy látjuk, hogy szükségessé vált valamelyik családtagunk sírkő felújítása.

You may also like...